این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در اینباره چنین توضیح داد: بانکها بستر حرکت به سمت تولید، رفع موانع مرتبط با آن و اشتغالزایی که همان توصیههای رهبری است را مهیا کنند. چنانچه این کار به نتیجه برسد، بزرگترین خدمت در راستای کاهش تورم، رشد نقدینگی و تنگناهای اقتصادی که متاسفانه بسیار شاهد آن هستیم، صورت خواهد گرفت.
وی در ادامه اضافه کرد: طی سالهای گذشته اقداماتی در خصوص نکات مورد بحث، صورت گرفته که نسبتا مفید هم واقع شده، اما کافی نیست. بر این اعتقادم بانک مرکزی با احساس مسئولیت و حساسیت بیشتر در زمینههای مورد اشاره ورود پیدا کند و با برداشتن قدمهای محکم موفقیتی را که برای دستیابی به آن تلاش میکند را رقم بزند.
این عضو خانه ملت در این خصوص اظهار داشت: متاسفانه بسیاری از مشکلات واحدهای تولید به موانعی که بانکها برای آنان ایجاد کردند، برمیگردد. البته بانکها هم در واقع براساس ضوابط و مقرراتی که به آنها ابلاغ شده، چارهای جز این ندارند، منتها همانطور که در بالا هم اشاره کردم، تعامل بیشتر با واحدهای تولیدی سبب خواهد شد تا نقدینگی موجود در بازار به این سمت روانه شود و با رشد آن ارزش ریال هم بالا برود.
شهبازی درباره تعیین برخی تکالیف از سوی دولت و مجلس برای بانک مرکزی بیان کرد: موضوعاتی که مجلس به بانک مرکزی گفته در راستای توصیه بهبود شرایط اقتصادی کشور بوده و امر و نهی معنا پیدا نمیکند، حتی در مواردی بانک مرکزی این موارد را مناسب دیده و به اجرای آن همت گماشته، اما این امکان وجود دارد که دولت تکالیفی برای این نهاد پولی تعیین کند که در امتداد سیاستهای بانک مرکزی قرار نداشته باشد، بنابراین نه تنها کمکی نمیکند، بلکه سبب عقبماندگی در مسیر تعیین شده هم میشود.
این عضو خانه ملت در این رابطه اظهار داشت: بانک مرکزی به طور کلی با دیگر بانکها چنانچه از سر احساس مسئولیت به کمک واحدهای تولیدی آید، مشکلات آنها که نه از سر سستی بلکه به دلیل شرایط اقتصادی به وجود آمده، تا حدودی برطرف خواهد شد.
وی در ادامه افزود: مهمترین مسئله در بحث اقتصاد مقاومتی، تولید است که با بهبود آن بر شرایط اقتصادی در راستای کنترل نقدینگی، کاهش تورم و جلوگیری از افزایش قیمتها بسیار موثر واقع خواهد شد.
این نماینده مجلس درباره مقاومت بانک مرکزی در برابر تبدیل ارزهای مسدودی به ریال تصریح کرد: مقاومت در برابر تبدیل ارزهای مسدودی به ریال چنانچه براساس احساس مسئولیت و همراه با یک برنامه ریزی عمل شود، بسیار موثر واقع خواهد شد و در واقع مسئله مورد اشاره یکی از سیاستهای موثری به حساب میآید که در راستای عملیاتی شدن برنامههای اقتصادی و به خصوص سیاستهای بانک مرکزی، تاثیرگذاری بسیار بالایی را دارد.